Vrijwilligers

Wie zijn de buurtbemiddelaars?

Bij buurtbemiddeling draait alles om vrijwilligers. Getrainde vrijwilligers helpen de partijen om het onderlinge contact te herstellen en zelf oplossingen voor het con ict te bedenken. Bij ieder con ict dat in aanmerking komt voor buurtbemiddeling schakelt de coördinator twee vrijwilligers in. Met de betrokken partijen wordt contact gelegd en deze moeten beiden vrijwillig deel willen nemen aan een gesprek en de wil hebben om de problemen op te lossen. De buurtbemiddelaars zijn ook inwoners van het Land van Cuijk.

Aanmelden als vrijwilliger?

Als u vrijwillige buurtbemiddelaar wilt worden, dan kunt u dit kenbaar maken via de contactpagina van deze website, of mail direct naar info@buurtbemiddelinglvc.nl. Ook de vrijwilligerssteunpunten van Actieradius kunnen u meer vertellen over het werken als buurtbemiddelaar.

Alle bemiddelaars krijgen een training, hebben eens in de 4 á 5 weken een teamvergadering, krijgen intervisie/casebespreking en maken deel uit van een enthousiast en deskundig team. Een vrijwilliger zet zich gemiddeld 6 uur per maand in als buurtbemiddelaar. De coördinator maakt graag een afspraak met u voor een oriënterend gesprek.

Wordt ook buurtbemiddelaarKlik hier